Voorschoten - Vorige week hebben de heren van Slank en Kwiek in de keuze oefenstof al beslag kunnen leggen op 5 medailles. Afgelopen zaterdag deden de jongens van de voorgeschreven oefenstof dit kunstje na. De jongens turnden in Waddinxveen de districtsfinale voor Zuid- Holland met een groot succes. Ook zij wisten beslag te leggen op 5 medailles: 2 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen plak namen de Voorschotense turners mee naar huis.

Deze wedstrijddag werd geopend door Rahmoune en Matthias. Zij turnden in de categorie instap niveau 10. Beide jongens draaiden een goede wedstrijd, waarbij Matthias een nette oefening op vloer liet zien. Rahmoune liet veel moeilijke en nieuwe elementen zien in zijn oefeningen. Met in deze wedstrijd 43 tegenstanders, wist Matthias een derde en Rahmoune een tweede prijs te behalen.

In ronde twee deden de jongste turners voor het eerst mee aan een wedstrijd. Bram en Hugo deden mee in de categorie instap niveau 12. Hugo maakte indruk op de jury met een prachtige sprong. Voltige is een lastig onderdeel, maar Bram liet  zien dat hij het al goed in de vingers heeft. Met een 11e en 15e plaats hebben zij een fantastische eerste wedstrijd geturnd.

In de derde ronde turnde Ivo in de categorie pupil niveau 9. Ondanks een blessure aan zijn knie wist Ivo het hoogste cijfer op voltige en ringen te halen. Ivo mocht daarom ook een welverdiende tweede prijs in ontvangst nemen. In de laatste wedstrijdronde turnden Melchio, Jayden en Pieter. Pieter deed mee in de categorie pupil niveau 14. Pieter zit pas 3 maanden op turnen maar liet nu al zien hoe netjes hij zijn oefeningen kan doen. Hij mocht hiervoor een eerste prijs in ontvangst nemen. Melchio en Jayden kwamen uit in de categorie pupil niveau 12. Melchio liet mooie en hoge zwaaien zien aan de rekstok en de brug. Dit werd beloond met een tweede plaats. Jayden heeft een stabiele wedstrijd gedraaid. Op alle toestellen liet hij goede oefeningen zien waarbij hij het landen na zijn oefeningen zeker niet vergeten is. Ook Jayden werd beloond met een eerste prijs.