Heren 1 Forescate verloor van Zwart Wit. Tekst en foto's | Ad de Gruiter Forescate

Voorschoten - Afgelopen weekend mocht Forescate Heren 1 het opnemen tegen Zwart Wit uit Breda. Zwart Wit was het afgelopen seizoen nog uitgekomen in de landelijke Overgangsklasse en is naar de 1e klasse gedegradeerd, terwijl Forescate juist vanuit de 2e klasse naar de 1e klasse is gepromoveerd.  Gezien de kwaliteit die Forescate twee weken geleden tegen de andere degradant Hudito op de mat wist te leggen, was dit geen reden tot zorg want Forescate heeft in de afgelopen weken duidelijk laten zien dat ze qua spel terecht in de 1e klasse spelen.

Maar afgezien van het goede spel doet Heren 1 het qua punten nog niet erg goed in de eerste klasse. Een schamel punt uit vijf wedstrijden is te weinig voor de ploeg van Willem Kauffmann. De mannen doen qua spel wekelijks zeker niet onder voor hun concurrenten, maar kleine foutjes, pech, en ruimere ervaring bij tegenstanders zorgen ervoor dat Forescate tot nu toe meestal zonder punten naar huis moet. De tegenstanders op dit 1e klasseniveau straffen iedere kleine onzorgvuldigheid genadeloos af en Forescate moet daaraan kennelijk nog wennen nadat ze de afgelopen jaren gestaag vanuit de 4e klasse tot dit niveau zijn opgeklommen.

Om 14.45 uur schoot Heren 1 uit de startblokken en kon vanaf het begin goed druk houden op de verdediging van Zwart Wit. Dit resulteerde in verschillende kansen en strafcorners. Langzaam kreeg Zwart Wit meer grip op de wedstrijd. Na iets meer dan 15 minuten wist Zwart Wit de openingstreffer te maken. Forescate bleef de aanval zoeken, maar dit resulteerde niet in grote kansen. Zwart Wit wist tot de rust geen grote fouten te maken, maar wel nog 2x te scoren. De 3-0 ruststand was dan ook terecht.

In de 2e helft stopte Forescate nog meer energie in de wedstrijd. Ondanks de achterstand wilde Forescate zich niet gewonnen geven. Daarentegen wilde Zwart Wit de wedstrijd in het slot gooien. Het tempo ging omhoog en Forescate liep achter de feiten aan. De 4-0, 5-0 en 6-0 vielen daarom ook snel achter elkaar.

Gelukkig kon het Forescate-publiek nog twee keer juichen. Steven Altenburg wist zijn eerste doelpunt te maken door de rebound van een strafcorner achter de doelverdediger te prikken. De eindstand 6-2 werd bepaald door Alrik Kielman.

Memorabel was ook het debuut van de 16 jarige Wybe Segeren in Heren 1. De vierde uit de familie Segeren zit in één van de topteams van Forescate. Zus Milou speelt in dames 1, broer  Beerend speelt solide op het middenveld bij H1, en broer Kevin is (na zijn avonturen als keeper van het nationale zaalhockeyteam van de Verenigde Staten van Amerika) al weer een aantal jaren teruggekeerd op Forescate als keeper van Heren 1.

Komende week speelt Heren 1 uit tegen Spirit, tijd voor 3 punten! Gemakkelijk zal dat niet zijn, want Spirit heeft gewonnen van ditzelfde ZwartWit, en Spirit heeft een reputatie om op “duitse wijze”het merendeel van haar duels in de laatste minuten toch net in een overwinning om te zetten.  Forescate zal dus tot het allerlaatste fluitsignaal scherp moeten zijn !