Afgelopen zondag stond voor de dames 1 selectie van Forescate de derby met het Wassenaarse Groen-Geel D1 op het programma. Na het ongelukkige gelijkspel tegen de koploper IJssel afgelopen week waren de Voorschotense Dames  erop gebrand om dit keer de drie punten mee naar huis te nemen. Bij aankomst viel op dat er supporters vanuit alle hoeken van het land waren gekomen om ons aan te moedigen, zelfs de NOS was van de partij. Uiteindelijk bleek dat het publiek en de NOS vreemd genoeg niet voor deze derby waren gekomen, maar voor de kraker tussen HGC D1 en Den Bosch D1 die gespeeld werd op de naastgelegen velden van HGC. Maar gelukkig waren er genoeg “echte” supporters vanuit Voorschoten en van Groen-Geel op deze krachtmeting afgekomen.

In het eerste kwart gebeurde er weinig spraakmakends. In het tweede kwart begon  Forescate strijdlustiger, gretig naar de eerste goal. Groen-Geel had een aantal goede aanvallen, maar na vergeefse pogingen rolde de bal over de achterlijn en mocht Forescate het spel vanaf de cirkelrand dus hervatten. Anouk van Zonneveld scoopte de bal mijlenver over het veld richting de cirkel van de tegenstander, waarna Milou Raap de bal in een keer uit de lucht de goal insloeg, 1-0!

In het derde kwart schakelde Groen-Geel en gingen ze met volle druk spelen. Hier Forescate in het begin enigszins moeite mee maar we bleef overeind. In het vierde kwart waren er vele kansen aan beide kanten, wat deze wedstrijd nog spannender maakte. Het werd uiteindelijk daardoor een ongemeen spannende wedstrijd waarbij Groen-Geel bleef drukken en Forescate geconcetreerd bleef strijden om de voorsprong te behouden, waarbij Anne Timmer zichzelf nog twee keer voor de bal gooide en hierdoor de gelijkmaker voorkwam.

Al met al heeft Forescate hiermee een belangrijke 1-0 overwinning geboekt op directe concurrent Groen-Geel.  Groen-Geel behoud ondanks het verlies de derde plaats in de poule, Forescate staat nu op plek 5. In deze poule heeft de koploper IJssel met 22 punten enige afstand op de achtervolgers, maar het onderlinge verschil tussen de nummers 2 tot en met 5 is niet meer dan 3 punten, dus hier is nog alles mogelijk en zijn nog een aantal spannende wedstrijden tot aan de Winterstop te verwachten !

Komende vrijdag staat de Dames van Forescate een volgende Wassenaarse derby te wachten: om 20.30 een bekerwedstrijd tegen de Kieviten in Wassenaar, wij hopen iedereen daar te zien langs de lijn!