Vannacht was het de beurt aan de roeisters vrouwen vier zonder stuurman.  Ellen Hogerwerf, Karolien Florijn (Voorschoten), Ymkje Clevering en Veronique Meester. Zij moesten in de finale op de Sea Forest Waterway alleen Australië helaas net voor zich laten gaan. Het brons ging naar Ierland.

Het Nederlandse viertal lag kort aan de leiding, maar moest de Australische roeisters voorbij laten gaan die het in snelheid wonnen. Een eindsprint bracht ze nog heel dichtbij, maar Australië hield stand en won in 6.15,37. Nederland kwam over de finish in 6.15,71.

Karolien Florijn is de dochter van tweevoudig olympisch kampioen Ronald Florijn en de zus van Finn Florijn, die in Tokio uit het olympisch toernooi werd gehaald na een positieve coronatest.