MHC Forescate D1 – Dopie D1
Zondag 10 juni speelden de dames van MHC Forescate hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dopie kwam op bezoek en die stonden na 21 wedstrijden met 1 punt onderaan de ranglijst. Op papier geen probleem voor de Voorschotense formatie…
Forescate begon niet goed aan de wedstrijd. De dames uit Delft konden makkelijk mee hockeyen en Forescate slaagde er niet in om het spel te maken. Dopie had meer kansen en was feller op alle fronten. Het liep niet bij de thuisploeg en Dopie maakte hier goed gebruik van. Na 20 minuten wisten zij dan ook de openingstreffer te maken vanuit een strafcorner: 0-1. Forescate wist ook na dit doelpunt de wedstrijd niet naar zich toe te trekken. De dames uit Voorschoten kregen wel wat strafcorners, maar de keepster van Dopie hield haar doel schoon. Na 35 minuten zochten beide teams de kleedkamer op. Na de rust wist Dopie niet tot nauwelijks meer op de helft van Forescate te komen. Forescate creëerde corner na corner, maar de bal wilde er niet in. Met nog 20 minuten op de klok was het bijna raak. Milou Raap sloeg hard op het doel met haar backhand, maar de tip-in van Chloë van Vliet bleef op de lijn liggen. De Blauwhemden voelden dat zij dichtbij de gelijkmaker waren, maar misten de échte scherpte in de cirkel. Twaalf minuten voor tijd kreeg Forescate dé ultieme mogelijkheid om de 1-1 te scoren vanuit een strafbal. Helaas rolde de bal verkeerd van de stick van Milou Raap, waardoor de keepster van Dopie de bal makkelijk kon tegenhouden. De tijd tikte door en de frustratie werd alsmaar groter bij de dames uit Voorschoten. Twee minuten voor tijd belandde de bal in de stick van Esther van Zonneveld. Zij bleef koel en wist de gelijkmaker te scoren: 1-1. Forescate kreeg hoop en bleef doordrukken. Het harde werken resulteerde in een strafcorner. De scheidsrechters hadden al afgefloten, dus dit was de laatste kans van de wedstrijd. Een variant werd door de keepster niet goed weggewerkt, waardoor de bal bij Chloë van Vliet terecht kwam die bij de tweede paal stond. Zij sloeg de bevrijdende 2-1 binnen. Vreugde en opluchting aan de kant van Forescate, want Dopie maakte het de Voorschotenaren niet makkelijk. Aangezien de ‘concurrentie’ punten liet liggen, is Forescate zeker van plek 6 met nog 1 wedstrijd te spelen. De dames kwamen de winterstop uit als nummer 9, dus zij mogen trots zijn met deze plek. De heren wisten na de wedstrijd van de dames promotie naar de 1e klasse binnen te slepen. Beide vlaggenschepen spelen volgende week hun laatste wedstrijd van het seizoen. Dames 1 speelt om 12:45 uur uit tegen nummer 4 Pollux en Heren 1 reist af naar medekoploper Overbos. Aanvang van die wedstrijd is 14:45 uur.

Wedstrijdverslag MHC Forescate H1 – Maarssen H1
Na de 5-0 overwinning op Purmerend H1 mochten de Voorschotenaren deze week aantreden tegen Maarssen H1. Het was de voorlaatste wedstrijd en tevens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Met nog zo weinig wedstrijden te gaan en het feit dat het bovenin erg dicht bij elkaar lag, was het noodzaak voor de mannen van Forescate om de winst te pakken.
De eerste helft begon in het zonnetje en binnen 10 seconden was er de eerste kans voor Forescate, Yannick van der Haas kon de voorzet van Tom Kruysmulder net niet binnen tikken. Na deze snelle kans voor Forescate was het echter Maarssen dat het spel maakte. De nummer 12 van de competitie wist meer inzet te tonen en zodoende wonnen ze veel duels en speelden ze beter dan Forescate. Maarssen wist een paar strafcorners te versieren, de eerste paar werden goed gekeerd door de Voorschotense verdediging. Halverwege de eerste helft was er een corner die van richting werd veranderd door de uitloper, waardoor deze in het doel verdween, 0-1 voor Maarssen. Bij deze stand blies de scheidsrechter af voor rust.
Bij het begin van de tweede helft wisten de heren van Forescate dat ze een stapje harder moesten lopen, want bij verlies werd het erg lastig om nog in de top 3 te eindigen. De Voorschotenaren wisten nu ook wat meer kansen te creëren. De keeper van Maarssen wist een paar goede inzetten van Christiaan van der Feltz, Machiel van der Linde en Tim Pont goed te keren. Op een gegeven moment kreeg Forescate een strafcorner, die Tim Pont er goed in wist te pushen. Met de 1-1 op het scorebord kregen de Voorschotenaren meer energie en wisten ze Maarssen verder onder druk te zetten. Dit resulteerde in een nieuwe strafcorner en wederom wist Tim Pont de bal te verzilveren, 2-1. Deze stand wist Forescate vast te houden tot het einde van de wedstrijd. Toen het laatste fluitsignaal klonk was dat niet het enige goede nieuws voor Forescate, de concurrenten hadden punten laten liggen. Dit betekende dat Forescate nu al verzekerd is van een plaats in de top 3, wat betekent dat de promotie naar de eerste klasse een feit is.
Na de wedstrijd werden de kampioenen uit de jeugd gehuldigd en was er een afsluitend TD. Volgende week mag Forescate afreizen naar Overbos voor de allerlaatste wedstrijd van het seizoen.