MHC Forescate D1 – Gouda D1
Zondag 25 maart speelden de dames van MHC Forescate thuis tegen Gouda D1. Gouda stond 5e en daarmee 2 plaatsen boven de Voorschotense dames. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd gewonnen door Forescate, maar dat ging niet gemakkelijk. Voor Chloë van Vliet was dit een wedstrijd om niet te vergeten, want vorige week heeft zij de overstap gemaakt van Meisjes A2 naar Dames 1. Afgelopen zondag speelde zij haar eerste wedstrijd als officiële speelster van het vlaggenschip van Forescate.
Het was de thuisploeg die het initiatief nam in het eerste deel van de wedstrijd. Prima passes vanuit de achterhoede en het middenveld belandden bij de Voorschotense spitsen. Na een kleine 10 minuten brak Milou Raap door via de rechterkant. Zij omspeelde twee verdedigsters, maar schoot vervolgens rakelings voorlangs. Nog geen twee minuten later was het Lotte de Bruin die aan de linkerkant 4 verdedigsters het bos in stuurde en opstoomde richting de cirkel. Daar verraste zij de keepster door de bal voor het doel langs te spelen. Milou Raap veranderde door middel van een klein tikje de bal van richting, waardoor de meegelopen verdedigster de bal met haar voet het doel in werkte: 1-0. Na deze openingstreffer waren het de Goudse dames die het heft in handen namen. De uitploeg kreeg meerdere strafcorners, maar keepster Philique Immink hield haar doel op knappe wijze schoon. Forescate wist ook nog een paar kansen te creëren, maar de doelpunten bleven uit. Na 35 minuten was de tussenstand onveranderd: 1-0.

Na de rust kwam Gouda meteen dichtbij de gelijkmaker, maar opnieuw stond keepster Immink in de weg. Gouda kende een periode van 15 minuten waarin veel kansen werden gecreëerd, maar het doelpunt liet nog op zich wachten. Forescate had moeite met de Goudse ploeg, maar wist de voorsprong halverwege de tweede helft toch uit te breiden. Milou Raap onderschepte op de middenlijn de bal en zette een versnelling in richting de cirkel. Daar zette zij de keepster op het verkeerde been en sloeg de 2-0 binnen. Vanaf dat moment werd de wedstrijd een stuk minder leuk. Gouda zette alles op alles om de aansluitingstreffer te maken, maar Forescate voerde haar defensieve taken goed uit. Gouda was duidelijk niet van plan deze wedstrijd opnieuw te verliezen, dus maakten zij er een fysieke strijd van. Deze fysieke tactiek werkte wel, want 5 minuten voor tijd was het dan eindelijk raak voor Gouda: 2-1. De laatste 5 minuten waren net als in de uitwedstrijd erg hectisch. Invalster Lise van der Kruk was haar tegenstander twee keer te slim af, maar belandde vervolgens wel twee keer gestrekt op het veld. Resultaat: een groene en een gele kaart aan Goudse zijde. Jenna van der Kruk (de andere invalster en tevens de zus van Lise) en Julienne Moll verrichten in de laatste minuten goed verdedigend werk, waardoor Gouda niet meer in staat was om de gelijkmaker te scoren. Makkelijk was het niet, maar de 3 punten bleven in Voorschoten. Een fijne overwinning voor de dames van Marja Spreij, want zij kunnen de punten prima gebruiken. Volgend weekend wordt er niet gehockeyd vanwege Pasen, maar zondag 8 april komen de dames van Forescate wel weer in actie. Zij hebben dan wat goed te maken tegen nummer 11 IJssel. Aanvang 12:45 in Nieuwekerk aan den IJssel.

Wedstrijdverslag MHC Forescate H1 – AMVJ H1
Na de verloren wedstrijd tegen De Kikkers vorige week stond er afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen AMVJ op het programma voor de heren van MHC Forescate. Met de nederlaag van vorige week in het achterhoofd waren de heren van Forescate er op gebrand om scherp te beginnen.

Forescate kwam goed uit de startblokken, ze zetten AMVJ goed onder druk zetten in de openingsfase waardoor er al snel een paar strafcorners werden versierd. Deze corners werden echter allebei gekeerd door de keeper van AMVJ. Een paar minuten later werd Forescate weer gevaarlijk via een aanval over de rechterflank. Na een goede combinatie werd Yannick van der Haas bereikt, hij faalde niet en kon de bal in de verre hoek binnenschieten, 1-0 voor Forescate. Niet veel later werd via een aanval over links Machiel van der Linde gevonden. Hij stond op de achterlijn met de keeper tegenover zich, hij twijfelde geen moment en lobde de bal prachtig over de keeper heen en zette de 2-0 op het scorebord. Daarna lukte het de heren van AMVJ om steeds beter in de wedstrijd te komen. Ze kregen een strafcorner en deze belandde via de uitloper in de goal: 2-1. Met deze stand gingen beide teams rusten.

De mannen uit Amstelveen begonnen de 2de helft met hoge druk, Forescate had daar moeite mee en begon zelf rommelig. Ze creëerden flink wat kansen, maar wisten niet het net te vinden. Forescate kon zich een beetje herpakken en creëerden op hun beurt ook een hoop kansen. Na een aanval over links werd er een opzettelijke overtreding begaan in de cirkel door een verdediger van AMVJ. De scheidsrechter was resoluut, een gele kaart en een strafbal was de beslissing. Na enig overleg met de collega-scheidsrechter werd echter beoordeeld dat de overtreding buiten de cirkel had plaatsgevonden, zodoende werd de strafbal veranderd in een strafcorner. Deze strafcorner werd echter niet benut en zo bleef de score vooralsnog hetzelfde. De tijd bleef doortikken en zowel Forescate als AMVJ konden hun kansen niet afmaken. Totdat AMVJ vlak voor tijd een vrije slag snel kon nemen. De bal werd snel de cirkel in geslagen, een aanvaller van AMVJ wist de bal kort voor de keeper van richting te veranderen en tekende zo voor de 2-2. In de paar minuten die volgden, golfde het spel op en neer, maar beide teams kwamen niet meer tot scoren en zo eindigde de wedstrijd in 2-2.

Zondag 8 april spelen de Voorschotense mannen uit om 14:45 tegen Westerpark H1.