Voorschoten - Zondag 1 oktober stond de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze IJssel uit Nieuwerkerk aan de IJssel op het programma voor de formatie van Hans Verheij. Vorige week werd er met 1-2 gewonnen bij Gouda en die punten waren belangrijk voor de Voorschotense dames. IJssel is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 1e klasse, dus onderschatten was geen optie. MHC Forescate kon beschikken over 3 invalsters uit Meisjes A1: Jenna van der Kruk, Anouk van Zonneveld en Sarah Westerhoven. Om 12:45 stond iedereen op scherp om de 3 punten in Voorschoten te houden.
Na een scherp begin waarin Forescate veel mooie aanvallen liet zien, was de 1e strafcorner snel gehaald. Door middel van een slimme variant sloeg Milou Raap de bal hard in de korte hoek: 1-0. Forescate bleef doordrukken, had veel cirkelpenetraties, maar de 2-0 wilde er niet in. Als je hem zelf niet maakt, is het wachten op de gelijkmaker. Deze viel dan ook 10 minuten voor de rust. Een strafcornervariant van IJssel werd benut, waardoor de 1-1 op het scorebord verscheen. Nog geen 2 minuten later kon een middenvelder van IJssel opstomen. De Voorschotense defensie stond niet helemaal goed en dat resulteerde in de 1-2.

Na de rust bleef het spelbeeld onveranderd. Forescate had een duidelijk speloverwicht en gaf weinig kansen weg. De aanvalsdrift zorgde wel voor een aantal strafcorners, maar de keepster van IJssel was een hinderlijke sta-in-de-weg op de doellijn. Lotte de Bruin en Aniek Wegner werkten hard en waren hun tegenstanders vaak de baas. Esmée Braams en Milou Raap zorgden voor veel gevaar vanaf de zijkanten, maar helaas konden de dames het goede spel niet belonen met een goal. IJssel ging steeds fysieker spelen. Dit resulteerde in 2 groene kaarten voor de bezoekers. Julienne Moll mocht hierna ook 2 minuten plaatsnemen op de bank na een lichte overtreding. Forescate behaalde in de slotsecondes nog een strafcorner. Deze uitspeelcorner kon voor het verdiende gelijkspel zorgen, maar helaas werd de bal niet goed gestopt. Het fluitsignaal klonk, eindstand 1-2.

Na 4 weken heeft Forescate 3 punten, wat zeker geen goede start is het van het seizoen. Frustrerend om 3 van de 4 wedstrijden met één goal verschil te verliezen, ondanks het goede spel wat Forescate op de mat legt. Het is positief om te zien dat het er dus wel degelijk in zit, maar de beloning laat nog even op zich wachten.

Volgende week zondag reist Forescate af naar Leiden voor de derby tegen Roomburg D1. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden, dus kom allen om de dames aan de 2e overwinning van het seizoen te helpen.