Voorschoten - 17 & 18 juni was Rotterdam Ahoy wederom hét decor voor de Nederlands Kampioenschappen van de gymsporten. Ruim 5000 sporters uit acht disciplines van de gymsport kwamen op het hoogste niveau van Nederland in actie! De beste gym-, turn-, spring- en danssporters van ons land delen op 17 & 18 juni het podium met de helden uit de Nederlandse gymsport. Turners staan op het podium met Multi kampioen Epke Zonderland, turnsters delen de droom van Olympisch Kampioen Sanne Wevers.

Voor vier Voorschotense turners is ook deze eer weggelegd om te mogen deelnemen aan dit geweldige toernooi. Door de prestaties tijdens de nationale kampioenschappen mochten zijn Niek Oliver, Matthias Fransen, Silvan Fokkens uitgenodigd om deel te nemen aan de Ahoy cup daarnaast had Jarien Fokkens zich geplaatst voor de finales in de ere divisie jeugd.

Ahoy Cup
Silvan Fokkens mocht zich een week eerder nog laten bekronen tot Nederlands kampioen.  Door het zware programma tijdens de voorbereidingen van het Nederlands kampioenschap was het niet mogelijk om nog een extra toernooi te turnen.

Niek Oliver heeft deelgenomen aan het toernooi in de categorie voorgeschreven niveau 9. Een wedstrijd als de Ahoy cup maakte veel indruk, Niek keek zijn ogen uit. Door een alle indrukken waren de trainers genoodzaakt om Niek zijn programma aan te passen. Desondanks wist Niek een mooie wedstrijd te turnen en behaalde een verdienstelijke 14de plaats.

Matthias Fransen deed ook in de voorgeschreven oefenstof maar dan in niveau 7 mee aan het toernooi. Ook voor Matthias was het een hele ervaring om aan dit toernooi deel te nemen. Matthias kon zijn rust bewaren en door de hele entourage kreeg Matthias zelfs vleugels, het verliep zo goed dat tijdens de wedstrijd de oefeningen verzwaard konden worden. Hierdoor wist Matthias zelfs een bronzen medaille te halen.

Team 24
Bij de jeugd ere divisie had de Voorschotense Jarien Fokkens zich geplaatst voor de meerkamp finale en voor 3 toestelfinales (brug, rekstok en sprong). De topsport turner komt sinds dit seizoen niet meer uit voor Slank en Kwiek maar voor O&O Zwijndrecht. Door het talent en de ambities van Jarien is dit seizoen de keuze gemaakt om onder begeleiding van de nationale coaches wedstrijden te turnen. Jarien is lid van de selectie team 24 , dit team bestaat uit turners die aan de Olympische spelen 2024 gaan deelnemen.  Jarien traint nog wel wekelijks met de selectie van Slank en Kwiek mee en assisteert ook tijdens een les in Voorschoten, zo blijft hij een volwaardig lid van de Slank en Kwiek selectie. Door een blessure aan zijn hamstring kon hij niet deel te nemen aan de meerkamp finale. Jarien kwam wel in actie tijdens de toestelfinales brug en sprong en niet zonder resultaat. Op brug behaalde Jarien een stevige 4de plaats, net buiten de prijzen maar een mooi resultaat. Op sprong wist Jarien wel een medaille te behalen, hij werd 3de en kreeg een bronzen medaille, een geweldig resultaat.