Voorschoten – Het had een feestje moeten worden afgelopen zondag maar het werd een zenuwslopende middag met een onzeker einde. Zondag 1 is met het gelijkspel (1-1) tegen Charlois nog niet zeker van handhaving in de tweede klasse.

De nacompetitie wedstrijd in Rotterdam begon matig. V97 ging zonder de geschorste spelers Hilders, Nikic en vanwege vakantie afwezige Michael Kers, nerveus van start en dat was aan de kwaliteit van het spel te zien.

De eerste kans was er voor Charlois. Na een kleine 10 minuten kreeg de aanvaller Kevin van der Enden uit een combinatie met Darwin Sambo een levensgrote mogelijkheid om de 1-0 aan te tekenen maar de V’97 voorkwam het doelpunt. De ruststand was 0-0.

Het venijn zat hem echter in de staart. In de 88ste minuut kwam Voorschoten uit een goede aanval op voorsprong. Niels van den Berg wist de 0-1 te maken. Maar twee minuten later was het aan de andere kant raak, eindstand 1-1.

De groen-gelen wisten de strafschoppenreeks te winnen met 5-4 en daarmee is handhaving in de tweede klasse niet zeker gesteld. Komende zondag 12 juni zijn er nieuwe kansen voor het team. Dan wordt thuis om 14.00 uur gespeeld tegen Concordia uit Delft. Deze ploeg won eerder met 3-2 van Charlois en is door het gelijke spel van Voorschoten inmiddels zeker van promotie naar de 2e klasse.