Na een goede trainingsweek, zonder verregende trainingen, mocht Forescate Heren 1 een mooie wedstrijd spelen tegen een oude bekende:  Rijswijk H1.

Na een scherpe voorbereiding kwamen de blauwhemden scherp uit de startblokken, met goed combinatiespel op hoog tempo. Na een aantal scherpe aanvallen, maar ook een aantal gevaarlijke counters tegen, kregen we de eerste strafcorner. Deze ging er helaas niet in, maar de toon van de wedstrijd was gezet. Niet veel later was het Lars Knoester die met een bekeken pass Tycho Engelen voor de Rijswijkse keeper zette. Deze liep hier erg behendig langs en prikte de bal in de lege goal, 1-0. De vreugde van de voorsprong duurde niet lang, want Rijswijk kwam na een aantal minuten met een snelle counter op gelijke hoogte. Dit alles in het eerste kwart waar Forescate het spel bepaalde en Rijswijk daarentegen juist uit omschakelmomenten gevaarlijk werd. In het tweede kwart werden de verhoudingen wat meer gelijk en werd Rijswijk gevaarlijker, waaronder twee strafcorners. Verder bleef het spel op een neer golven.

Na rust bleven beide ploegen zoeken naar een goal, het spel was bij vlagen slordig, maar dit zorgde wel voor een open wedstrijd met twee ploegen die voor de overwinning streden. Rijswijk werd vaak gevaarlijk uit de counter en de mannen van Forescate probeerden door de goed georganiseerde ploeg heen te hockeyen.

Beide ploegen streden voor de overwinning, maar kwamen uiteindelijk toch niet verder dan 1-1 eindstand.

Volgende week speelt Forescate H1 thuis tegen Pollux H1 om 14:45.