Foto : Frank Schonk

Na een weekend van team-bonding gevuld met Auto-Bingo, pizza eten, Ranking the teamies, een klein dansje en poldersporten, was het deze zondag voor de Dames van Forescate weer tijd om hockeyen. Op de navigatie: Nieuwerkerk aan Den IJssel.

Forescate begon de wedstrijd prima, de druk liep goed en binnen no-time lag de eerste bal op de voet van IJssel in hun cirkel. Anouk Zonneveld pushte hard in de hoek, de keeper zat er mooi bij maar Chloë van Vliet dook goed op de rebound: 0-1! Nog geen 10 minuten later mocht Anouk Zonneveld nogmaals aanleggen voor een strafcorner, deze ging keurig in de hoek: 0-2. Helaas was het hierna IJssel die aan zet kwam, via een uitgespeelde aanval schoof IJssel de 1-2 binnen. Maar daar hadden de dames van Forescate een antwoord op, Jocelyn Choy kreeg de bal op rechts, sprintte door naar de cirkel waar Esmee Braams de bal vanaf de stip de hoek in tikte: 1-3. Echter werd het net voor rust nog 2-3 door een uitgespeelde 2 tegen 1 op de keeper.

In het derde kwart had Forescate een aantal mooie aanvallen maar weer was het IJssel dat scoorde. Ditmaal via een combinatiecorner: 3-3.

In het vierde kwart vielen er meer gaten, waren er kansen over een weer maar uiteindelijk was het IJssel die aan het langste eind trok: 4-3.