Voorschoten - Het duel tussen BMT en Voorschoten’97 haalde het einde niet. Bij een 0-3 stand staakte scheidsrechter Jos Straver het duel in de rust. Een teleurstelling voor de ploeg van Huib van Oostron de Soede. Ten eerste hadden ze part nog deel aan de beslissing van de scheidsrechter om de wedstrijd te staken en ten tweede was de ploeg in zeer goede doen, is te lezen op de website van de voetbalvereniging.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat V97 voor de volle winst ging. Als snel kwamen de eerste kansen, maar het duurde tot de 15e minuut voordat uit een schitterende pass van de goed spelende Jordy Wijngaard kon topscorer, Niels van der Berg de 0-1 kon aantekenen.

Voorschoten ging op jacht naar meer, verdediger Bryan Hilders kwam steeds meer op en zorgde met zijn rushes voor veel onrust in de BMT verdediging. Het duurde dan ook niet lang voordat er weer werd gescoord. Uit een vrije trap vanwege een (volgens BMT onterechte) handsbal en de spelhervatting hieruit scoorde Niels met een fraai doelpunt de 0-2.

De irritatie bij BMT werd hierdoor alsmaar groter en dit leidde tot een aantal gele kaarten naar aanleiding van opmerkingen richting de scheidsrechter. Voorschoten bleef zich concentreren op het spel en kort voor rust maakte Niels zijn derde doelpunt en had hiermee een onvervalste hattrick Ruststand 0-3.

Na het rustsignaal en onderweg naar de kleedkamer maakte de spelers van BMT hun ongenoegen over de beslissingen richting leidsman Straver kenbaar en kreeg ook trainer John de Wit van BMT een rode kaart. Hierna werden er nog meer opmerkingen gemaakt en dat was voor de scheidsrechter het sein om de wedstrijd te staken en niet meer aan de 2e helft te beginnen.

Een vervelende afsluiting van een prima wedstrijd van zondag 1 waarin duidelijk werd dat ze zich rechtsstreek kunnen en willen handhaven in de 2e klasse. De datum van het uitspelen van het restant (2e helft) van de gestaakte wedstrijd is op dit moment nog niet bekend.

Tekst: Voorschoten97.nl

Volgens haagsamateurvoetbal.nl is de scheidsrechter ook via de mail bedreigd waarbij het woord racist is gebruikt. Straver gaat aangifte doen.