Foto | Archief Ad de Gruiter.

Voorschoten - Forescate Heren 1 speelde afgelopen zondag uit tegen Strawberries in Driehuis. Een triomf voor de Voorschotenaren want het team nam de zo gewenste drie punten uiteindelijk mee naar huis.

Na een aftastende beginfase kreeg Forescate na een minuut of 10 grip op de wedstrijd. De bal ging op hoog tempo rond, spelverplaatsingen werden over het gehele veld gespeeld en dit leidde tot enkele kansen. Deze gingen er helaas niet in, net als 2 strafcorners die goed gestopt werden door de keeper van Strawberries. Een derde strafcorner werd gehaald en deze werd hard binnen gepusht door Yannick van der Haas, 0-1 voor Forescate.

Wereldaanval
Waar veel teams even van slag zijn na een voor of tegendoelpunt was dit vandaag ook het geval. De Strawberries waren de eerste 2 minuten na de goal niet scherp en dit resulteerde in werkelijk een wereldaanval van Forescate waardoor Lars Knoester 0-2 voor Forescate maakte. Na de rust haalde Lars Knoester binnen 2 minuten haalde een strafcorner en deze werd hard binnen gepusht door Tim Pont, 0-3.

Terugval
Waar Forescate ongeveer 40 minuten van de wedstrijd domineerde, volgde na de 0-3 een zwakke 10 à 15 minuten. De Strawberries hadden dit door en gingen een versnelling hoger spelen waarna zij scoorden (1-3). Deze treffer zorgde voor vertrouwen bij de thuisploeg en deze ging dan ook alles of niets spelen. Na een strafcorner te hebben versierd aan de rechterkant van het veld scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer, 2-3 met nog ongeveer een kwartier op de klok.

Strafcorner
Het was duidelijk dat Forescate orde op zaken moest gaan stellen want anders werd het een hele lastige slotfase. In de 10 minuten die volgde gebeurde er van alles. De Strawberries zagen 2 voorzetten gestopt worden door de uitstekend keepende Kevin en Forescate had helaas de pech dat een strafcorner hard uiteen spatte op de lat.

Met nog 2 minuten op de klok wist Tim Pont met een verre scoop Yannick van der Haas te bereiken op de middenlijn. Deze had een vrij veld voor zich en versnelde richting de goal. Een bal breed op James Breakey die vervolgens Lars Knoester wist te bereiken zorgde voor paniek aan de kant van Strawberries. Lars Knoester wist Yannick van der Haas te bereiken die alleen tegen de keeper stond en hij faalde niet, 2-4. Wedstrijd op slot, 3 punten in de tas en veel vreugde aan de kant van Forescate. Al met al een verdiende overwinning voor Forescate en de weg naar boven is nu officieel ingeslagen.

Volgende week speelt Heren 1 op Sportpark Adegeest tegen Haarlem.