Voorschoten – De punten gingen gisteren aan de zaterdag selectie van Voorschoten 97 voorbij. In een gelijk opgaand duel was ARC en met name oud Voorschoten’97 speler Derek Prins de gelukkige door met 1-2 te winnen. Voor Voorschoten scoorde Jim van der Krogt.

Door een geblesseerde Lars Verlaan en niet geheel fitte Simon Jouby begon Sem Simonis in de basis en hij speelde een goede pot. In het eerste kwartier gebeurde er niet veel maar daarna ontsprong zich er een mooi spannend duel. Voorschoten kon scoren toen Bob den Hollander een voorzet gaf die Sipan Khalid binnen tikte maar knap werd gered.

Eén minuut later was het aan de andere kant wel raak. Een corner van ARC werd door Derek Prins binnen geknikt. Binnen de minuut schoot Bob den Hollander hard naast. Voorschoten werd beter maar ontsnapte toen Keeper Keemink de baas was in een één op één met ARC spits Beukenholdt. Even later een kopbal van Sipan Khalid op aangeven van Richard Bakker. Voorschoten wilde en ook Peer van Paasen deed van zich spreken maar zonder tot een echt eindschot te komen. Wel zette hij Jim van der Krogt half vrij maar zijn schot was te zacht om gevaarlijk te zijn.

ARC deed meer van zich spreken en leek op weg naar een krappe overwinning maar een kwartier voor tijd sloeg de vlam in de pan. Bob den Hollander rommelde zich op zijn karakteristiek wijze langs drie man en vond Jim van der Krogt die vanaf de penaltystip mooi afmaakte: 1-1. Er zat meer in het vat en Voorschoten was opeens weer de bovenliggende partij. Het mocht echter niet zo zijn. Prins van ARC maakte drie minuten voor tijd de 1-2. Daar volgde een spervuur aan aanvallen op het ARC-doel maar de gelijkmaker viel niet. De punten bleven uit.

Vandaag maakte het bestuur van Voorschoten’97 bekend dat het contract met Dick Jan Ente met een jaar is verlengd. De trainer staat ook volgend seizoen voor de zaterdagselectie.

Bron: voorschoten97.nl