Voorschoten - Voorschoten 97 heeft de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen 30 uit Hoorn met 2-2 gelijk gespeeld. Zowel voor als na rust kwam Voorschoten 97 op voorsprong maar allebei de keren kon Zwaluwen 30 gelijk maken.  Het team blijft op de eerste plaats staan.

De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege de aanslagen in Parijs. Vol respect stonden spelers, staf en publiek langs de lijn. Een signaal dat er meer dingen in de wereld veel belangrijker zijn dan een sportwedstrijd tussen Voorschoten en Hoorn.

Voorschoten begon voortvarend. Al in de tweede minuut kopte Steven Knijnenburg voorlangs. In de 14e minuut viel de 1-0. Een lange aanval eindigde op rechts, daar speelde Remy Constancia zich vrij, gaf voor en Bob den Hollander maakte gedecideerd af. Voorschoten leek door te drukken en speelde een prima eerste half uur. Alleen tot de 2-0 leidde dit niet.

Een vrije trap van Jim van der Krogt werd uit de bovenhoek geslagen door de Zwaluwenkeeper Keijzer. Een klein moment van onoplettendheid betekende meteen 1-1. Een vrije trap tegen, verkeerd dekken, een uitkomende keeper die die geen bal had en Zwaluwenspits Oztürk kon de 1-1 binnen tikken. En Zwaluwen kreeg hierdoor moed, Voorschoten werd minder en de wedstrijd kantelde. Veel oponthoud, kaarten en druk van de gasten. Zo was het laatste kwartier voor rust, zonder goals echter.

Na de thee speelden beide teams gecontroleerd, Zwaluwen met hun fysiek, Voorschoten met het bekende combinatie-aanvalsspel. Toch viel de 2-1 op een ander manier. Een vrije trap landde in de Zwaluwenzestien, werd niet weggewerkt en aanvoerder Kasper Michel schoof de bal van dichtbij rustig in de verre hoek: 2-1.  Hierna vocht Zwaluwen nog verbetener voor een beter resultaat. In de 62e minuut raakte een voorzetschot de Voorschotense paal en geelgroene uitvallen werden schaars.

De Hoornse druk werd groter en in de 82 minuut viel dan ook de 2-2, ook uit een situatie van een niet verwerkte bal. Een goal doet altijd wat met ploegen, ook als je hem tegen krijgt. Opeens was er weer meer durf en geelgroene druk naar voren. Vlak voor tijd een perfecte voorzet van Michael Owel die Jim van der Krogt binnen had moeten knikken. Jim stuurde de bal echter voorlangs en dus geen driepunter, wel een verdiend punt tegen een goede tegenstander.

Volgende week speelt Voorschoten 97 de uitwedstrijd tegen SV Nootdorp.

Het tweede verpulverde GHC 2 met 10-0 in een eenrichtingsverkeerwedstrijd. De goals werden eerlijk verdeeld, alleen Shemiel maakte er meer dan één.

Het derde verloor nipt met 2-1, ondanks verschrikkelijk sterk spel van Mick Lingerak en Gaby Kroet.