Voorschoten - De Zaterdag 1 van Voorschoten'97 heeft met 0-3 uit gewonnen van Vitesse Delft. Het team is door deze overwinning koploper in de competitie geworden. Jim van de Krogt scoorde twee keer en Sipan Khalid één keer.

Het eerste schot op doel was nog wel van Vitesse Delft, maar 10 minuten later was het aan de andere kant wel raak. Gewonnen duels op het middenveld brachten geelgroen voor het doel en de eerste grote kans was meteen raak toen Sipan de bal achter keeper Bergen Henegouwen kegelde: 0-1.

Ging het spel in het begin nog gelijk op langzaam maar zeker nam geelgroen de regie in handen en werden de gastheren op alle onderdelen afgetroefd. Er stond een hecht Voorschoten’97 dat er vol voor ging, met elkaar en voor elkaar.

Dan in de 26ste minuut is het weer raak als na een snelle ingooi de bal bij bas komt die Jim vrij ziet staan en hem met een mooie breedte pass bediende en hij de keeper van Vitesse Delft simpel wist te passeren en 0-2 was een feit. Geelgroen kwam steeds beter in de wedstrijd en ging heerlijk vrijuit voetballen. Met nog enkele minuten op de klok werd de bal weer veroverd op het middenveld en ging Jim razendsnel op het vijandelijke doel af, zag een heel klein gaatje maar deze mooie kans spetterde af op de paal.

De tweede helft begon de thuisploeg nog wel met herboren inzet maar toen deze storm geluwd was nam de brigade van trainer Ente het heft weer in handen. En nadat een mooie aanval in de 66ste minuut via Sipan, Bas, Jim de stand op 0-3 bracht was de koek wel op bij de gastheren. Geelgroen bleef domineren en kon de wedstrijd lekker op het gemak uit spelen.

Door dit resultaat en die van de overige wedstrijden is Voorschoten’97 koploper geworden in 1b en komt het doel: zich veilig spelen voor de winterstop aardig dichtbij.