De winnaars. Foto | TV Forescate

Voorschoten  / Hillegom - Bijna 30 jeugdleden van TV Forescate streden dit Pinksterweekend in het hoofdtoernooi van de District Jeugd Kampioenschappen (DJK). Maar liefst tien prijzen werden binnen gesleept.

Het KNLTB toernooi is de belangrijkste voor tennisclubs in Leiden eo. Er zijn jongens en meisjes enkelspelen in vier categorieën (tot en met 10 jaar, 12 jaar 14 jaar, 16 jaar). Winnaars mogen door naar de Regionale Jeugd Clubkampioenschappen (RJK). Forescate was half mei gastheer tijdens de voorrondes. De DJK wordt altijd gespeeld bij HTC Hillegom. Uiteraard werden alle wedstrijden onder toeziend oog van de vaste tennistrainers, Marcel Kokshoorn, Ghislaine Kokshoorn, Rob Tetteroo en Wim van Veen gespeeld.

Jongens
Tien prijzen dus voor Forescate en zelfs een aantal jeugdleden die de finale tegen elkaar moesten spelen. Zo ging de finale jongensenkel  t/m 14 jaar Janick van Bezooijen en Tijn van der Holst. Vorig jaar was Janick nog uitgeschakeld door de winnaar. Dit jaar deed hij als eerste geplaatste wat van hem verwacht werd en won hij. Zenuwslopender was de finale jongensenkel t/m 12 jaar. Deze finale duurde meer dan 3 uur, waarbij Roan van Bezooijen uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in teamgenoot Alexander de Klerk Wolters. Prachtig tennisspel.

Meisjes
Bij de meiden t/m 16 was het Pien Laurens die een mooie winnaarsbeker binnenhaalde. Ze won overtuigend in 2 sets. Bij de meiden t/m 14 moesten eerst Tess Menten en Maryvonne Marang in de halve finale tegen elkaar. Tess won maar kon haar titel van vorig jaar niet prolongeren en werd uiteindelijk prachtig tweede. Maryvonne moest het vervolgens opnemen tegen Inez Bodaan, ook T.V. Forescate, voor 3/4 plaats. Een zeer spannende 3 setter, die eerstgenoemde won. Ook Jerry Wang en Jasper de Bruijn, team- en trainingsmaatjes, moesten strijden voor 3/4 plaats. Jerry won uiteindelijk.

In totaal dus drie keer goud, drie keer zilver, drie keer brons en twee vierde plaatsen.

Regionale kampioenschappen
Tweede pinksterdag, 25 mei, hebben Alexander de Klerk Wolters, Janick van Bezooijen en Pien Laurens in hun eigen categorie in Hoofddorp de regionale kampioenschappen gespeeld! Helaas moesten zij alle drie hun meerdere erkennen in de districtskampioenen van IJmond en Noord-Holland-Noord.

Voorjaarscompetitie
Dit weekend worden de laatste competitiewedstrijden van Voorjaarscompetitie bij TV Forescate gespeeld. Zowel door de 10 jeugdteams als de 21 landelijke/districtsteams. De verwachting is dat de helft hiervan kampioen wordt. Kom gerust eens kijken op vrijdag, zaterdag of zondag op het groene tennispark van T.V. Forescate, gevestigd aan de Juliana van Stolberglaan.