Voorschoten - Wie van scorebordjournalistiek houdt, had Forescate voorafgaand aan de wedstrijd tegen Hudito weinig kansen toebedeeld. Met uitzondering van de nipte nederlaag bij nummer 2 Zwart-Wit had de koploper dit seizoen namelijk nog niet verloren. Zondag  was Hudito de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, maar het aantal kansen dat het wist te creëren viel mee dankzij gedisciplineerd verdedigend werk van Forescate.

De eerste grote kansen die Hudito kreeg troffen de paal (de eerste strafcorner) of werden gestopt (de tweede strafcorner). Toch bleef Hudito aandringen en kwam het voor rust – verdiend – op voorsprong via een tip-in bij de tweede paal. De uitbraken van Forescate waren spaarzaam, en de ruststand was dan ook 1-0 in het voordeel van Hudito.

Ook na de rust bood Forescate als collectief goed weerstand, en Hudito zakte iets verder terug waardoor het in de counter wat meer ruimte kreeg. Hierdoor ontstonden er voor Hudito kansen om de voorsprong uit te breiden naarmate de helft vorderde, maar ook Forescate kwam steeds vaker dreigend in de buurt van het vijandige doel. Uiteindelijk was Romano van der Hooft die met een fantastische strafcorner de doelman voor het eerst kansloos liet, en Forescate enkele minuten voor tijd ook op voorsprong bracht.

Wat volgde was een tumultueuze slotfase, waarin Hudito meer risico nam en zelfs de doelman wisselde voor een extra veldspeler. Vanwege een gele kaart aan Voorschotense zijde, stond Hudito de laatste minuten met twee veldspelers meer. Uiteindelijk bezweek Forescate in de dying seconds onder de druk van de thuisploeg, toen een aanval bij de tweede paal op de stick van een van de spelers van Hudito belandde (2-2).

Aanstaande zondag speelt Heren 1 thuis tegen Berkel. Deze wedstrijden staan al jaren garant voor spanning en spektakel dus kom kijken!