Forescate Heren 1 speelde gelijk tegen de Kieviten. Foto | Ad de Gruiter Forescate
Voorschoten - De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft was Dordrecht – Forescate. De nummer 3 tegen de nummer 4, een strijd om de 3e plek. En het werd een mooie wedstrijd.
Het doel was duidelijk: winnen om 3 punten te behalen. Vanaf minuut 1 was dat ook duidelijk te zien. De eerste helft bestond uit veel druk en mooi hockey. Helaas leidde dit niet tot een score.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Het laatste kwartier kwam Dordrecht meer terug in de wedstrijd en bleef Forescate door een goede verdediging en een aantal knappe reddingen van de keeper op de been. Het was een mooie wedstrijd, misschien wel de beste van het seizoen, die eindigde in een gelijke stand (0-0). Forescate Dames 1 staat op dit moment op een 4e plek in de competitie.

Forescate Heren 1 speelt gelijk tegen Kieviten
De laatste wedstrijd van Heren 1 voor de winterstop. Kieviten was in het eerste deel van de wedstrijd enkel gevaarlijk uit strafcorners. Na zo’n tien minuten scoorde Beerend Segeren voor Forescate de 1-0, ondanks de veelbelovende aanvallen lukte het Forescate niet om deze score uit te bouwen.

Na de rust was Kieviten de bovenliggende partij, en werd Forescate steeds vaker teruggedrongen op de eigen helft, of zelfs in het eigen 23-meter gebied. Goed verdedigend werk zorgde er echter voor dat zij tot aan de laatste minuut niet in staat waren om op gelijke hoogte te komen. Helaas werd de voorsprong slechts vastgehouden tot het laatste fluitsignaal, dat klonk nadat er nog een strafcorner aan Kieviten was toegekend. Hiermee wist Kieviten de stand gelijk te maken (1-1).